2018-05-04 11:40:07• hírek • Bede Emőke

Miként lehet visszacsábítani az elvándorló fiatal munkaerőt?

Mindenféle statisztikák részletezése nélkül is kijelenthetjük, hogy évek óta töretlen hullámban vándorolnak el a fiataljaink az országból, ugyanis külföldön sokkal hamarabb meg lehet teremteni egy kényelmesnek mondható élet alapjait.

Nem egy kezdeményezés és kampány volt már ennek visszaszorítására, s az eddigi kezdeményezők sorába most a mezőfényi Polipol vállalat is beáll, ugyanis rendhagyó konferenciára hívja össze a megye elöljáróit.
 

A május 10-ére meghirdetett, a cég székhelyén megszervezésre kerülő találkozón olyan fontos kérdéseket érintenek majd, mint a társadalom elöregedése, az óvodába és iskolába járó gyerekek létszámának drasztikus csökkenése, illetve a munkavégzés szempontjából aktív és inaktív csoportok arányának felborulása.
 

A Mezőfény 631. szám alatt található székhelyen tartandó ülésen a Polipol képviselői mellett jelen lesz Szatmár megye prefektusa, Darius Filip, a Megyei Tanács elnöke, Pataki Csaba, valamint a megye főtanfelügyelője is, Calin Durla. Hogy a találkozón megfogalmazott üzenetet és a lehetséges megoldásaokat továbbvigyék, a cég kérésére jelen lesznek Nagykároly és a környező falvak polgármesterei is.


További információk: office@polipol.ro vagy 0621 807 600.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: